måndag 29 april 2013

Att tänka positivt

Att se på livet ur en positiv synvinkel är ett medvetet val. Du kan välja att tänka tankar som får dig på bättre humör, som ger dig mer ljus i vardagen och ett mer hoppfullt förhållningssätt till de saker du gör. Genom att välja en positiv livssyn kan du börja förflytta dig själv ut ur ett negativt synsätt och istället börja se ditt liv som ett äventyr fyllt av möjligheter och lösningar. Nedan hittar du några utav de tips som jag tycker är bra för att komma igång med att tänka positivt:


Att tänka positivt
"Den positiva tänkaren ser det osynliga, känner det ogripbara och uppnår det omöjliga."
Benjamin Franklin


-Bli medveten om ditt egna ansvar för hur du tänker.
Dina tankar påverkar dina känslor. Lägg märke till hur en negativ tanke påverkar dig.
Prova sedan att tänka precis tvärtom. Känner du skillnaden?
Det är du som har kontrollen.

-Gör upp en plan för att eliminera negativiteten
Varje positiv tanke är värd så mycket mer än en negativ tanke. Genom att i sitt inre göra upp en plan för hur man ska erövra kontrollen över sitt tankesätt gör man sig själv mer medveten.

-Identifiera dina automatiserade negativa tankar.
Vissa tankar är så inövade att vi inte ens märker att vi tänker dem. Lägg märke till om du har några sådana tankar som ger dig en negativ känsla. Om du hittar några- radera dem omedelbart genom att föreställa dig att du bokstavligen slänger ut dem ur din hjärna och ersätter dem med en skinande sol eller gnistrande stjärna.

-Uppskatta gråzoner

Genom att sluta se på livet i svart eller vitt hittar du det betydelsefulla i mellanläget grått. Fundera på vilka mål i livet som du har gjort till ytterligheter och tänk sedan igenom vad ett mellanläge skulle innebära. Det här innebär inte att man ska sänka sina krav eller inte ha högt uppsatta mål utan helt enkelt att man ska kunna njuta av livet på vägen dit.

-Undvik ordfiltrering

I mötet med andra människor är det lätt att bara snappa upp det negativa som sägs. Var uppmärksam på vad din hjärna tränat sig till att uppfatta och tänk sedan igenom de samtal och situationer där du upplever mycket negativitet. Fundera på om det negativa som blev sagt hade någon som helst koppling till dig. Förmodligen inte.
Se sedan om du kan hitta allt det positiva som sades i mötet. Leta alltid efter ljusglimtarna

-Kom ihåg att det krävs en del övning för att lära sig att tänka positivt.
Vissa har lättare för det än andra men när du väl bestämt dig för att arbeta aktivt med ditt eget tankesätt kommer du snart att upptäcka hur mycket bättre du mår och med det tänka ännu mer positivt- en fantastisk spiral. Lycka till.

För dig som vill lära dig mer om hur man kan gå tillväga för att tänka positivt finns det mycket bra information att hämta på nätet.
Kram, Matilda


För mer information besök Tarotlinjen på Facebook
Ylva Trollstiernas Tarotlinje Via ett samtal får du svar på dina frågor på bara några minuter. Ylva Trollstierna har tolkat Tarotkort i 35 år, skrivit 13 böcker i ämnet och tolkat Tarot i stort sett dagligen sedan 1996 via telefon. Via Tarotlinjen kan du komma i kontakt med Ylva, Maggie eller Matilda för att få vägledning via Tarotkort. Till oss kan du ringa när du behöver någon att samtala med om ditt nuläge och din framtid, förutsatt att du är över 18 år. Tarotlinjen har öppet måndag till fredag 15-21. Tfn 0939-20 50 300 19:80/min Välkommen! Källa:
http://www.wikihow.com/Think-Positively

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi på Tarotlinjen tycker alltid att det är trevligt att få kommentarer ifrån er läsare. Lämna gärna några rader i fältet nedan. ♥